Geplaatst op Geef een reactie

Bewegwijzeringsborden maken voor je modeltreinbaan in schaal H0

Borden en bewegwijzering staan zo’n beetje in iedere straat in Nederland. Op die manier kun je alles goed vinden en de route naar je bestemming volgen. Op je modelspoorbaan wil je natuurlijk ook dat het straatbeeld er zo natuurgetrouw mogelijk uitziet. Als je dus een Nederlandse treinbaan maakt, ontkom je niet aan ons typisch Nederlandse bebording en bewegwijzering.

De standaard verkeersborden zijn in Europa bijna overal hetzelfde. Denk aan het stopbord, maximum snelheid en verboden in te rijden bord. Die standaard verkeersborden vind je dus wel in setjes die bijvoorbeeld Busch (kleine set), Busch (grote set) in het assortiment heeft. Maar de blauwe bewegwijzering op maat is zeer moeilijk te vinden. De Duitse bewegwijzering ziet er anders uit dan de Nederlandse ANWB masten en borden, dat staat niet op een treinbaan met Nederlands thema.

Voorbeeld van verschillende stopborden in Europa.

ANWB/NBD bewegwijzering op maat

De ANWB bewegwijzering borden van 3dprintscenery.nl zijn speciaal ontworpen voor Nederlandse treinbanen. De mast met kenmerkende blauwe slinger rond de paal is te verkrijgen in Full color 3d print of in een egale kleur om zelf te schilderen. Het voordeel van full color 3d prints is dat je er zelf geen werk meer aan hebt. Het model wordt volledig in de juiste kleuren geleverd!

Heeft u een moderne Nederlandse spoorbaan? Kies dan voor de moderne variant van de borden. Er is ook een jaren 90 uitvoering van de handwegwijzers, deze kiest u als u een Nederlandse modelspoorbaan heeft met een ouder tijdperk dan tijdperk V. Onderstaand een impressie van reeds geleverde borden.

De ANWB bewegwijzeringsborden zijn los van de masten te bestellen en te personaliseren. De borden, ook wel handwegwijzers of vlaggen genoemd, worden in een egale kleur ge-3d-print. Waarna je ze in het wit kunt schilderen of spuiten. Op de bestelpagina van de borden kun je de gepersonaliseerde plaatsnamen en bestemmingen opgeven. De borden kunnen worden afgedrukt op een transparante sticker of dik papier, en kunt u zelf eenvoudig op maat knippen en op de borden plakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.