Geplaatst op

Trapleuning voor stationstrap

Op veel stations moeten er hoogteverschillen overbrugt worden. Naar de perrons, naar de fietsenstallingen of naar de bushaltes bijvoorbeeld. Om veilig de trap af te lopen wordt er vaak een trapleuning geplaatst. Op een modelspoorbaan kom je dat natuurlijk ook tegen. Om een mooi (NS) perron en station te maken zijn er nu ook trappen en trapleuningen beschikbaar als H0 (1:87) 3d print.

Maatwerk trappen en leuningen

De trappen en leuningen zijn beschikbaar voor modelspoorbanen in schaal H0 (1:87). Niet alle situaties waar je trappen met leuningen tegenkomt zijn hetzelfde en daarom kun je de afmetingen personaliseren. De trap wordt dus op maat gemaakt. De trappen en leuningen worden in 3d print resin geprint en hebben dus een egale kleur. De trapleuningen kun je in een aluminium kleur schilderen en de trappen in een betonkleur. Om een realistisch effect te creëren kun je de tredes ook nog weatheren.

De traptredes zijn per trede ongeveer 2mm hoog en 5mm breed. Om ook bij nat weer en in het donker veilig van de trap af te lopen, zijn er vaak nog een anti-slip strip en witte doppen aangebracht in de trap. Die kun je door middel van verf zeer eenvoudig zelf aanbrengen na het weatheren.

Voeg alvast uw gepersonaliseerde trap via onderstaande knop toe aan de winkelmand!

Weatheren

Het weatheren van modelspoorobjecten is vrij eenvoudig. Door middel van diverse technieken kun je je modelspoorhuisjes of objecten verweren. Met het verweren of weatheren vervuil en verouder je objecten op je modelspoorbaan op straat, auto’s, treinen of gebouwen. In dit geval gaan we dus de stationstrappen weatheren. Het weatheren zorgt ervoor dat de plasticlook verdwijnt en je een realistisch eindresultaat overhoudt.

Weatheren is een Engelse term en betekend verweren. Het makkelijkste is om het met verf te doen, maar je kunt ook poeders of een airbrush gebruiken. De trap die je hierboven op de foto ziet heb ik eerst in een basis kleur grijs geschilderd. Daarna ben ik met een donkerdere kleur grijs eroverheen gegaan, maar niet tot de randen. Zoals je op onderstaande foto ziet van een echte trap zijn de zijkanten altijd relatief schoon ten opzichte van het loopgedeelte..